ΚουζινοΜαγειρέματα

Σάλτσα ψητού

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Μια νόστιμη σάλτσα, που μπορεί να απογειώσει γευστικά ακόμη και το πιο “άνοστο” ψητό κρέας!

Μπορείτε να αρωματίσετε τη σάλτσα του ψητού σας με ένα “μπουκετάκι” από φρέσκα αρωματικά, όπως μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι κ.ο.κ. Ρίξτε το στο κατσαρολάκι με το ζουμί από το ψητό σας και αφαιρέστε το αφού αρχίσει να πήζει η σάλτσα σας.

Για να έχει πιο “φίνα” γεύση αλλά και εμφάνιση η σάλτσα σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με κορν φλάουρ.

Η σάλτσα σερβίρεται ζεστή, όπως άλλωστε και το ψητό, γι αυτό καλό θα ήταν να μην φτιάξετε περισσότερη από όση θα χρειαστείτε.

Η Συνταγή είναι για 1 κιλό ψητό

Συνταγή από το βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ "Οι Αυθεντικές Συνταγές"

Διατροφική Αξία

Συστατικά

2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό από ψητό κρέας
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό (ζεστό)
αλάτι
πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Μετράτε και συμπληρώνετε όλα τα υλικά σας σε καθαρό πάγκο κουζίνας εκτός από το ζουμί του ψητού σας
2
Βγάζετε από το φούρνο το ψητό και παίρνετε από το ζωμό που θα υπάρχει στο ταψί το 1 1/2 φλιτζάνι που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη σάλτσα σας
3
Βάζετε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς και με γρήγορες κινήσεις, με το σύρμα που χτυπάτε τα αβγά, για να διαλυθεί το αλεύρι και να μην σας σβολιάσει
4
Προσθέτετε το ζεστό νερό συνεχίζοντας να ανακατεύετε με το σύρμα και προσέχοντας να μην σας σβολιάσει το αλεύρι
5
Τέλος, ρίχνετε το ζωμό από το ψητό σας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει. Σε όλο αυτό το διάστημα ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα
6
Σερβίρετε το ψητό σας σε πιατέλα κομμένο σε μερίδες και το περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε από το ζωμό του.