
Μια νόστιμη σάλτσα, που μπορεί να απογειώσει γευστικά ακόμη και το πιο “άνοστο” ψητό κρέας!
Μπορείτε να αρωματίσετε τη σάλτσα του ψητού σας με ένα “μπουκετάκι” από φρέσκα αρωματικά, όπως μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι κ.ο.κ. Ρίξτε το στο κατσαρολάκι με το ζουμί από το ψητό σας και αφαιρέστε το αφού αρχίσει να πήζει η σάλτσα σας.
Για να έχει πιο “φίνα” γεύση αλλά και εμφάνιση η σάλτσα σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με κορν φλάουρ.
Η σάλτσα σερβίρεται ζεστή, όπως άλλωστε και το ψητό, γι αυτό καλό θα ήταν να μην φτιάξετε περισσότερη από όση θα χρειαστείτε.
Η Συνταγή είναι για 1 κιλό ψητό
Συνταγή από το βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ "Οι Αυθεντικές Συνταγές"
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος |
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό από ψητό κρέας |
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό (ζεστό) |
αλάτι |
πιπέρι |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί