ΚουζινοΜαγειρέματα

Σάλτσα Γιαουρτιού

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Μια κλασική σάλτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και στη θέση της μπεσαμέλ.

Μπορείτε να τη σερβίρετε μαζί με ψητά, κρέατα, μπιφτέκια, σεφταλιές κ.α.

Εάν η σάλτσα προορίζεται για μουσακά ή παπουτσάκια, πρέπει να ψηθεί από την αρχή με το φαγητό.

Η Συνταγή είναι για 1 1/2 κιλό Κρέας

Συνταγή από το βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ "Οι Αυθεντικές Συνταγές"

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 κιλό γιαούρτι
3 αβγά
αλάτι
πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Ρίχνετε το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος, μπολ ή λεκάνη. Το αλατοπιπερώνετε και το δουλεύετε για λίγο με πιρούνι
2
Σπάστε τα αβγά σε πιάτο και τα χτυπάτε για λίγο με το σύρμα των αβγών
3
Ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά στο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά
4
Βάζετε τη σάλτσα πάνω στο φαγητό που έχετε ψήσει και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Το ψήνετε μέχρι να πήξει ή σάλτσα με το γιαούρτι