ΚουζινοΜαγειρέματα

Δροσερή Σαλάτα με Κριθαράκι

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Δροσερή Σαλάτα με Κριθαράκι

Μια πολύχρωμη σαλάτα που θα στολίσει το τραπέζι σας.

Το Κριθαράκι που περιέχει την κάνει τόσο χορταστική, που μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο.

Συνταγή από το βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ "Οι Αυθεντικές Συνταγές"

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
300 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας (σε μια χοντρή φέτα)
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
1 κρεμμύδι
2 αβοκάντο
λίγα φύλλα σαλάτας (ψιλοκομμένα)
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα σε μπολ και τα ανακατεύετε καλά, να ομογενοποιηθούν
2
Ρίχνετε το κριθαράκι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και το αφήνετε να βράση. Στη συνέχεια, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει
3
Στραγγίζετε τα φασόλια από τα υγρά την κονσέρβας και κόβετε τη φέτα του ζαμπόν γαλοπούλας σε κυβάκια. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες, καθαρίζετε τα αβοκάντο και το κόβετε σε κομμάτια
4
Βάζετε σε μπολ το κριθαράκι, τα φασόλια, το ζαμπόν γαλοπούλας, τις πιπεριές, την ψιλοκομμένη σαλάτα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά
5
Σερβίρετε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα, την περιχύνετε με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμη για το τραπέζι σας
6