ΚουζινοΜαγειρέματα

Red Velvet Cake

  • recipe image cover
  • recipe image cover

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Αυθεντική συνταγή για red velvet cake από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η τούρτα – κέικ είναι απίστευτα γευστική και αποτελεί ιδανικό κέρασμα για γιορτές, γενέθλια ή απλώς ένα γλυκό κέικ για τον καφέ!

Διατροφική Αξία

Συστατικά

465 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
460 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
6 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κ.σ. κακάο
1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
370 γρ. ξινόγαλα
1 1/2 κ.γλ. μηλόξιδο
1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Για το γλάσο κρέμας τυριού
125 γρ. τυρί κρεμα κρύο
125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη άχνη
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για τη ζύμη red velvet cake
2
Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη
3
Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα του σταθερού μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και αφράτη κρέμα, για περίπου 5 λεπτά
4
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας
6
Τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ και χτυπάμε καλά
7
Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε το αλάτι και το ξινόγαλο
8
Τα ρίχνουμε στο μείγμα κέικ μας σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αλεύρι
9
Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ
10
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μηλόξιδο και τη μαγειρική σόδα
11
Προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
12
Με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ, ελέγχοντας ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και το μείγμα έχει απαλή υφή
13
Σε δυο αλευρωμένες και βουτυρωμένες φόρμες για κέικ 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά
14
Για το γλάσο κρέμας τυριού
15
Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα ενός μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά
16
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά
17
Σταδιακά, κοσκινίζουμε στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη σε 5 δόσεις, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες
18
Καλύπτουμε το γλάσο με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
19
Μοντάρισμα του red velvet cake
20
Τοποθετούμε σε πιατέλα την πρώτη βάση κέικ
21
Προσθέτουμε από πάνω 1/3 από το frosting και με τη βοήθεια σπάτουλας το απλώνουμε πάνω σε όλη τη βάση
22
Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη βάση κέικ, προσθέτουμε 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με τη σπάτουλα
23
Στη συνέχεια γαρνίρουμε την πάνω πλευρά και τα πλαϊνά του κέικ με το υπόλοιπο frosting
24
Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε
25
26