ΚουζινοΜαγειρέματα

Ραβιόλια Casunziei με Γέμιση από Παντζάρι

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Ραβιόλια Casunziei με Γέμιση από Παντζάρι, Μαυροκούκι και Σάλτσα από Φασκόμηλο

Μια Συνταγή που την είδαμε στην Εκπομπή Master Chef σε ένα ακόμη Master Class με τον Πάνο Ιωαννίδη

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής (πατήστε εδώ)

Διατροφική Αξία

Συστατικά

μαύρο σουσάμι (μαυροκούκι)
φρέσκο φασκόμηλο
αλεύρι σκληρό
αλεύρι κίτρινο
ψιλό σιμιγδάλι
αυγά
παντζάρια κόκκινα βρασμένα
παντζάρια άσπρα ωμά
φύλλα παντζαριών
ηλιέλαιο
σκόρδο
ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
βούτυρο
παρμεζάνα
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για τη ζύμη
2
Αναμειγνύουμε τα τρία αλεύρια (κίτρινο – σκληρό – σιμιγδάλι) ισόποσα.
3
Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 κρόκους αυγών και 1 ολόκληρο αυγό. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη
4
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και την περνάμε σταδιακά από τη μηχανή ζυμαρικών μέχρι να σχηματιστεί ένα πολύ λεπτό φύλλο
5
Στρώνουμε τη ζύμη στον πάγκο μας (πάνω σε λεπτή στρώση από σιμιγδάλι ώστε να μην κολλήσει) και με τη βοήθεια ενός κουπάτ κόβουμε σε κύκλους. Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού με τη βοήθεια ενός πινέλου
6
Για τη γέμιση παντζαριού
7
Κόβουμε τα βρασμένα κόκκινα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15’ έως ότου αφυδατωθούν
8
Μπλεντάρουμε τα παντζάρια μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα. Περνάμε το μείγμα μας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ
9
Για τα ραβιόλια
10
Γεμίζουμε τους κύκλους ζύμης με την κρέμα παντζαριού. Με τη βοήθεια του κορνέ τοποθετούμε την κρέμα στο κέντρο του κύκλου και κολλάμε τις άκρες ώστε να κλείσουν σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέζουμε τις άκρες καλά
11
Βράζουμε τα ραβιόλια για περίπου 2 λεπτά
12
Σοτάρουμε τα κοτσάνια από τα παντζάρια
13
Όταν τα ραβιόλια είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κοτσάνια στο οποίο προσθέτουμε το αρωματικό βούτυρο και την παρμεζάνα
14
Για το αρωματικό βούτυρο
15
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10’ το βούτυρο μαζί με φασκόμηλο και σκόρδο
16
Για τη γαρνιτούρα
17
Σε καυτό λάδι (ηλιέλαιο στους 175 βαθμούς) ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα και λεπτές φέτες από τα λευκά παντζάρια
18
Τα τηγανίζουμε και τα σουρώνουμε σε χαρτί
19
Στήνουμε το πιάτο μας
20
Σουρώνουμε τα ραβιόλια από το βούτυρο και τα σερβίρουμε στο πιάτο μας
21
Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και ντεκοράρουμε με τα τηγανιτά λευκά παντζάρια και τα παντζαρόφυλλα