Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Please follow and like us:

Διατροφική Αξία

Συστατικά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένη
1/2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα σπόρια)
1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το σερβίρισμα:
πατάτες τηγανητές
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
2
Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά
3
Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
4
Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 4
5
Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 4 δίσκους
6
Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο
7
Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μία γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει καθώς το κόβουμε στο πιάτο
8
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαν μπέργκερ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο