
Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.
Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000
500 γρ. μακαρόνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) |
250 γρ. τσένταρ, τριμμένο |
250 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη |
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη |
3 κ.σ. βούτυρο |
3 κ.σ. αλεύρι |
2 φλιτζ. γάλα |
¼ κ.γλ. μουστάρδα |
¼ κ.γλ. αλάτι |
¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι |
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί