Μακαρόνια με τρία τυριά

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.

Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000

Please follow and like us:

Διατροφική Αξία ..................................................................................................... ( *Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα )

Συστατικά

500 γρ. μακαρόνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
250 γρ. τσένταρ, τριμμένο
250 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζ. γάλα
¼ κ.γλ. μουστάρδα
¼ κ.γλ. αλάτι
¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο
2
στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε
3
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα
4
Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα
5
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα, περίπου 3-5 λεπτά
6
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν
7
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό
8
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να πήξει
9
Σερβίρουμε αμέσως!