
Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.
Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο |
1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους |
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά |
500 γρ. μακαρόνια |
2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό |
2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας |
2 φλιτζ. τυρί φρεσκοτριμμένο |
φρέσκο κρεμμυδάκι και ελιές για το γαρνίρισμα |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί