ΚουζινοΜαγειρέματα

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, κιμά, κρεμμυδάκια και ελιές

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.

Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000

Διατροφική Αξία

Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. μακαρόνια
2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζ. τυρί φρεσκοτριμμένο
φρέσκο κρεμμυδάκι και ελιές για το γαρνίρισμα
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
2
Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα
3
Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά
4
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και το σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθεί η σάλτσα
5
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με 1 φλιτζ. τυρί
6
Το υπόλοιπο τυρί το ρίχνουμε από πάνω ώστε να λιώσει και γαρνίρουμε με κρεμμύδια και ελιές