
Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.
Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000
500 γρ. λιγκουίνι |
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση |
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες |
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες |
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι |
2 κλωναράκια βασιλικό (και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα) |
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο |
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
4 1/2 φλιτζ. νερό |
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί