ΚουζινοΜαγειρέματα

Λιγκουίνι με ντοματίνια και βασιλικό

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.

Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000

Διατροφική Αξία

Συστατικά

500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
2 κλωναράκια βασιλικό (και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 1/2 φλιτζ. νερό
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Βάζουμε το λιγκουίνι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό, το λάδι, τα το αλάτι, το πιπέρι, και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα
2
Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι ζυμαρικά να γίνουν al dente και το νερό να έχει σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 9 λεπτά)
3
Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με βασιλικό
4
Σερβίρουμε με λάδι και παρμεζάνα