Κοχύλια με μπέικον και ντοματίνια

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.

Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000

Please follow and like us:

Διατροφική Αξία

Συστατικά

4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. blue cheese
3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, αραιωμένο σε νερό
500 γρ. κοχύλια
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κεσεδάκι ντοματίνια, ξεπλυμμένα και κομμένα
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό
2
Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
3
Προσθέτουμε το ζωμό στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά
4
Προσθέτουμε το μπλε τυρί σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα
5
Σιγοβράζουμε λίγο ακόμα εάν είναι απαραίτητο και προσθέτουμε το μπέικον
6
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε