ΚουζινοΜαγειρέματα

Κοχύλια με λουκάνικο και μπρόκολο

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.

Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λουκάνικο της επιλογής μας
1 μπρόκολο (αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια και τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
3 κούπες κοχύλια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λουκάνικο. Σωτάρουμε για 3-4’ λεπτά και μεταφέρουμε λουκάνικο σε ένα πιάτο
2
Προσθέτουμε το μπρόκολο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά.
3
Το βάζουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο και το πιπέρι με 1 κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
4
Ρίχνουμε τα κοχύλια μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 9 λεπτά
5
Επιστρέφουμε το μπρόκολο και τα λουκάνικα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμετο μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τελευταίο ανακατεύουμε το τυρί και σερβίρετε.