
Παρότι σαν φάρα είμαστε μακαρονάδες, οι Έλληνες επιλέγουμε είδος πάστας με το μάτι και όχι με γευστικά κριτήρια όπως οι Ιταλοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε σάλτσα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο είδος, άντε δύο, για ώρα ανάγκης.
Γι’ αυτό και τα είδη της πάστας που κυκλοφορούν επισήμως είναι περίπου 100, όπως λέγεται, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν και οι διάφορες τοπικές συνταγές και τα διαφορετικά κοψίματα, ο αριθμός των ειδών ξεπερνάει τα 1000
1 κ.σ. ελαιόλαδο |
1 λουκάνικο της επιλογής μας |
1 μπρόκολο (αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια και τα φύλλα) |
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο |
Πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά) |
4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό |
3 κούπες κοχύλια |
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού |
1 κ.γλ. ξύσμα από 1 λεμόνι |
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί