ΚουζινοΜαγειρέματα

Κοτοσαλάτα με Ελιές και Κάπαρη

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Κοτοσαλάτα με Ελιές και Κάπαρη

Μια σαλάτα με πολύ πλούσια γεύση που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο.

Μπορείτε να διατηρήσετε τη σαλάτα σας σε καλά σκεπασμένο μπολ για 2-3 μέρες στο ψυγείο.

Συνταγή από το βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ "Οι Αυθεντικές Συνταγές"

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο (μπούτι ή στήθος)
2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες Ελιές (χωρίς κουκούτσι)
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού κάπαρη (στραγγισμένη)
χυμό 1 λεμονιού
2 φλιτζ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Βράζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε, το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε σε κυβάκια
2
Κόβετε τις ελιές και το κρεμμύδι σε κομματάκια
3
Βάζετε σε βαθύ μπολ το κοτόπουλο, τις ελιές, το κρεμμύδι, την κάπαρη και το μαϊντανό
4
Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε την μισή μαγιονέζα. Ανακατεύετε καλά και από πάνω σκεπάζετε με την υπόλοιπη μαγιονέζα
5
Διακοσμείτε με κάπαρη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε