Harcombe Τσουρέκια

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Harcombe Τσουρέκια

Μια Συνταγή της Α. Μπαρμπαρίγου με μια μικρή τροποποίηση, κάνοντας την κατάλληλη για την Διατροφή Harcombe

Συνιστάτε για την 2η Φάση Harcombe & την 3η Φάση arcombe

Τύπος Γεύματος: Υδατάνθρακας

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κύβους νωπή μαγιά (84 γρ.)
1150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλιτζάνι νερό για το προζύμι
1 1/4 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ μαχλέπι
1/2 κ.γ μαστίχα
Λίγο μέλι αραιωμένο με νερό για το γυάλισμα
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Πιάνουμε ένα προζύμι (δηλαδή ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ) με την μαγιά, ξερή και νωπή, μισό φλιτζάνι νερό και 4 κ.σ αλεύρι από τη συνολική ποσότητα
2
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να ανέβει το προζύμι μας έως πάνω
3
Βάζουμε στο μίξερ (εγώ τα έκανα με το χέρι) το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι , το ξύσμα, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το αλάτι και τα μυρωδικά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να λιώσει το μέλι
4
Προσθέτουμε το προζύμι και ρίχνουμε σταδιακά το αλευρά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια
5
Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς, τον έχουμε σβήσει και έχουμε στρώσει στη σχάρα μια πετσέτα για να μην περνάει η θερμότητα απευθείας στη ζύμη
6
Αφήνουμε μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί (1 ώρα περίπου)
7
Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραιά μεταξύ τους
8
Αφήνουμε για λίγο να ξανά φουσκώσουν και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά
9
Μόλις τα βγάλουμε έχουμε ζεστάνει λίγο μέλι με νερό σε ένα μπρίκι και τα περνάμε με πινέλο για να γυαλίσουν