Πεντανόστιμη γεμιστή Φραντζόλα

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Από τα ωραιότερα ψωμιά!

Αποτελεί γεύμα απο μόνο του.

Φτιάξτε το οπωσδήποτε για να ξετρελάνετε την οικογένεια και τους φίλους σας

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 κιλό Αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 1/2 κύβο νωπής μαγιάς (60γραμ)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.σ. αλάτι
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
νερό όσο σηκώνει (περίπου 1/2 ποτήρι)
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες λεπτες
6-8 ασπρομανίταρα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες λεπτές
1 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/evapiltsi.site/kouzinomageiremata.gr/wp-content/plugins/ht-recipes/extensions/recipes/views/single.php on line 264
1
Τρίβουμε με τα δάκτυλα τη μαγιά μέσα στο γάλα.
2
Κοσκινίζουμε το αλέυρι, το αλάτικαι τη ζάχαρη σε λεκάνη.
3
Ρίχνουμε το βούτηρο και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα.
4
Τα ψιχουλιάζουμε, να βραχεί το αλεύρι με το βούτυρο, κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το χυμό λεμονιού, το γάλα με τη μαγιά και λίγο νερό.
5
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη, να μαζευτεί σε μπάλα.
6
Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
7
Την ξανα βάζουμε στη λεκάνη και τη σκεπάζουμε καλά.
8
Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα και 15'
9
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση
10
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 5'-6'να πιούν τα υγρά τους.
11
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την σάλτσα ντομάτας.
12
Η γέμιση πρέπει να είναι δεμένη καλά, χωρίς πολλά υγρά.
13
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
14
Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε με κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο.
15
Απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2εκ. κενό γύρω-γύρω.
16
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
17
Ρολάρουμε τη φραντζόλα. Τη βάζουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με αλεύρι.
18
Ομοίως φτιάχνουμε και τη δεύτερη φραντζόλα.
19
Τις σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30'
20
Ψήνουμε τις γεμιστές φραντζόλες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για περίπου 50'