Κέικ με καλαμπόκι και τόνο

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Σερβίρω το πεντανόστιμο αυτό αλμυρό κέικ  σαν ελαφρύ γεύμα με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα. Κόβω σε μικρά κυβάκια και το σερβίρω με το απεριτίφ. Είναι πρώτης τάξεως δεκατιανό για τα παιδάκια στο σχολείο και σημειώνει πάντα μεγάλη επιτυχία στα παιδικά πάρτυ.

Ντίνα Νικολάου

Please follow and like us:

Διατροφική Αξία

Συστατικά

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
150 γρ. γάλα
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
1 βαζάκι τόνο διατηρημένο στο λάδι καλά στραγγισμένο
200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
2
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι με το καλαμπόκι
3
Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη ρίγανη
4
Τα αποσύρω από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν, και τα μεταφέρω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
5
Χτυπάω τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
6
Αποσύρω το κάδο από το μίξερ και προσθέτω όλα τα υγρά,το γάλα και το ελαιόλαδο
7
Ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ
8
Μετά βάζω τόνο σε κομματάκια, το μείγμα με το καλαμπόκι, το τριμμένο κασέρι και το αρωματικό
9
Αλατοπιπερώνω ελαφρά
10
Αδειάζω το μείγμα σε φόρμα που έχω αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά