
Τα αλμυρά κέικ είναι εξίσου νόστιμη -και χορταστική- επιλογή για πρωινό αλλά και σνακ. Το κέικ μαρμπρέ, δηλαδή ανάμεικτο, εκτός από νόστιμο, είναι και εντυπωσιακό
Μια Συνταγή από την Σιμόνη Καφίρη
3 αβγά |
150ml κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες |
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του |
2 κουτ. σούπας (γεμάτες) ελαιοπολτό |
5 κουτ. σούπας πέστο ρόκας |
μερικές μαύρες ή πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες |
2-3 κουτ. σούπας φιστίκια αλατισμένα |
½ φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κύβους |
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για τη φόρμα |
αλάτι, πιπέρι |
Για τη σάλτσα |
5 πιπεριές Φλωρίνης |
1 πιπεριά πράσινη |
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο |
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό |
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο |
ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες |
αλάτι, πιπέρι |
Για τον ελαιοπολτό |
2 φλιτζάνια ελιές μαύρες ή πράσινες και μαύρες ανάμικτες (χωρίς το κουκούτσι) |
2 σκελίδες σκόρδο |
3 αντζούγιες |
2 κουτ. σούπας κουκουνάρια |
2 κουτ. σούπας κάππαρη |
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο |
Για το πέστο ρόκας |
2 φλιτζάνια ρόκα ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρόκα και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό |
150γρ. φιστίκια ανάλατα (αράπικα ή κάσιους) |
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πικάντικη γραβιέρα |
2 σκελίδες σκόρδο |
3/4 φλιτζανιού περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο |
αλάτι, πιπέρι |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί