ΚουζινοΜαγειρέματα

Ψαρονέφρι, Κρέμα Τυριού με Πάπρικα, Αγκινάρες και Σάλτσα Lemongrass

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Μια ακόμα συνταγή μέσα από την παραγωγή του Master Chef

 

Μια Συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Διατροφική Αξία

Συστατικά

Υλικά για κρέμα τυριού
6 αυγά
100 γρ. κρέμα τυριού
100 γρ. παρμεζάνα
αλάτι κατά προτίμηση
πιπέρι κατά προτίμηση
πάπρικα κατά προτίμηση
Υλικά για σάλτσα
1 τεμ. lemongrass
550 ml νερό
30 γρ. κρεμμύδι εσαλότ
70 γρ. κρόκος αυγού
30 γρ. corn flour
4 γρ. αλάτι
4 γρ. πιπέρι
λεμόνι κατά προτίμηση
Υλικά για ψαρονέφρι
1 φιλέτο ψαρονέφρι
ελαιόλαδο
βούτυρο
Υλικά για αγκινάρες
ελαιόλαδο
½ λεμόνι
βούτυρο
σκόρδο
θυμάρι
Υλικά για λαχανικά
αρακάς
φασολάκια
πιπέρι κατά προτίμηση
αλάτι κατά προτίμηση
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Βήμα 1ο Για την κρέμα τυριού
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ψηθεί.
3
Αποσύρουμε, το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
4
Αφού κρυώσει, χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να γυαλίσει. Προσθέτουμε πάπρικα και ανακατεύουμε
5
Βήμα 2ο Για τη σάλτσα
6
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, lemongrass, κρεμμύδι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά
7
Σε μία μπασίνα βάζουμε το corn flour και τους κρόκους, κάνουμε μία κρέμα anglaise και προσθέτουμε την κρέμα τυριού.
8
Διορθώνουμε με αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
9
Βήμα 3ο Για τις αγκινάρες
10
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, μισό λεμόνι και 1 κομμάτι βούτυρο. Ποσάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
11
Όταν μαλακώσουν οι αγκινάρες, τις αποσύρουμε
12
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόρδο και θυμάρι και σοτάρουμε τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα.
13
Βήμα 4ο Για το ψαρονέφρι
14
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο.
15
Βήμα 5ο Για τα λαχανικά
16
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό, μπλανσάρουμε τον αρακά και τα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε.
17
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το πιάτο μας.