Χριστουγεννιάτικη τούρτα με δεντράκια

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με δεντράκια

Χμμμ Χριστουγεννιάτικη τούρτα με δεντράκια? Φανταστική και Εντυπωσιακή ιδέα για μεγάλους και μικρούς λάτρεις των Χριστουγέννων και των Γλυκισμάτων

Διατροφική Αξία

Θερμίδες 836Kcal 42%
Λιπαρά51gr 73%
Υδατάνθρακες 84gr 32%
Πρωτεΐνη 8.3gr17%
Αλάτι 0.44gr 7%

Συστατικά

Για τα παντεσπάνια
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ινδοκάρυδο
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά μεσαία
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Για τα δεντράκια
300 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
½ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
80 γρ. χρωματιστά sprinkles
20 γρ. ινδοκάρυδο
Για το frosting
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
30 γρ. ινδοκάρυδο
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για τα παντεσπάνια
2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
3
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
4
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
5
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε να χτυπάμε
6
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το πράσινο χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
7
Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες 20 εκ. που τις έχουμε βουτυροαλευρώσει
8
Ψήνουμε για 40 λεπτά
9
Για τα δεντράκια
10
Βάζουμε στη λιωμένη λευκή κουβερτούρα το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε
11
Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι
12
Μεταφέρουμε τη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε δεντράκια πάνω στο ξυλάκι
13
Πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά sprinkles και το ινδοκάρυδο
14
Για το frosting
15
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
16
Για τη σύνθεση
17
Στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε λίγο από το frosting για να κολλήσει το παντεσπάνι
18
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε το ¼ του frosting με ένα κουτάλι.
19
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε το επόμενο ¼ από το frosting
20
Προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι, βάζουμε όλο το frosting και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να καλύψουμε την τούρτα και περιμετρικά
21
Διακοσμούμε με τα δεντράκια, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε