
Μια διαφορετική συνταγή! Μια ευχάριστη έκδοση Τσουρεκιου
Υλικά για 2 τσουρέκια των 400γρ. |
40γρ. βούτυρο ανάλατο |
50γρ. γάλα |
80γρ. ζάχαρη |
1 μεγάλο αυγό (60γρ) |
50γρ. χλιαρό νερό (35 βαθμοί) |
7γρ.(1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά μπύρας |
325γρ. αλεύρι |
1 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη |
½ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη |
Για το γλάσο/ επάλειψη : |
1 αυγό |
Αμύγδαλο σε νιφάδες |
Για τη γέμιση: |
200γρ (1 συσκευασία) σοκολάτα γάλακτος με μπισκότο |
Για τη ζύμη: |
Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια |
Κάντε τη ζύμη σαν μπάλα, βάλτε τη σε λαδωμένο μπολ και χαράξτε στην επιφάνειά της έναν σταυρό με ένα μαχαίρι |
Σκεπάστε και αφήστε τη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες ή μέχρι να χαθεί ο σταυρός που χαράξατε |
Ξανά ζυμώστε ελαφρώς με το χέρι, ζυγίστε και χωρίστε τη ζύμη στα δύο και ακολούθως ξανά στα τρία κομμάτια. Όλη η ζύμη θα ζυγίζει γύρω στα 600γρ έτσι δύο μέτρια πλεκτά τσουρέκια θα χωριστούν στα 300 γραμμάρια και χρειάζονται τρία κορδόνια των 100γρ ζύμης το καθένα |
Αφού τα ζυγίσετε πλάστε τα κορδόνια σε μήκος 25 εκατοστών |
Ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο έτσι ώστε να τα γεμίσετε με σοκολάτα |
Παράλληλα κόψτε τη σοκολάτα σε στενόμακρα κομμάτια για να γεμίσετε τα κορδόνια |
Αφού ανοίξετε τα κορδόνια μοιράστε τη σοκολάτα μέσα στα κορδόνια |
Έπειτα τυλίξτε τα επίπεδα φύλλα σε ένα μακρόστενο ρολό, κατά μήκος, εσωκλείοντας τη σοκολάτα και το μπισκότο μέσα στο τσουρέκι |
Στη συνέχεια ενώστε τα τρία κομμάτια πλέκοντας τα σε μια πλεξούδα |
Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και αφήστε ξανά σε ζεστό περιβάλλον, για μια ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί το σχήμα τους |
Ανακατέψτε το αυγό μ’ ελάχιστο νερό και μ’ ένα πινέλο αλείψτε με προσοχή την επιφάνεια του τσουρεκιού. Πασπαλίστε με το αμύγδαλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα |
Αφού κρυώσουν καλά, τυλίξτε τα με μεμβράνη για να διατηρηθούν μαλακά |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί