ΚουζινοΜαγειρέματα

Τσουρέκι με μπισκότο

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Τσουρέκι με μπισκότο θρυμματισμένο, κακάο και σοκολάτα

Μια διαφορετική συνταγή! Μια ευχάριστη έκδοση Τσουρεκιου

Διατροφική Αξία

Συστατικά

Υλικά για 2 τσουρέκια των 400γρ.
40γρ. βούτυρο ανάλατο
50γρ. γάλα
80γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό (60γρ)
50γρ. χλιαρό νερό (35 βαθμοί)
7γρ.(1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά μπύρας
325γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
½ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
Για το γλάσο/ επάλειψη :
1 αυγό
Αμύγδαλο σε νιφάδες
Για τη γέμιση:
200γρ (1 συσκευασία) σοκολάτα γάλακτος με μπισκότο
Για τη ζύμη:
Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια
Κάντε τη ζύμη σαν μπάλα, βάλτε τη σε λαδωμένο μπολ και χαράξτε στην επιφάνειά της έναν σταυρό με ένα μαχαίρι
Σκεπάστε και αφήστε τη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες ή μέχρι να χαθεί ο σταυρός που χαράξατε
Ξανά ζυμώστε ελαφρώς με το χέρι, ζυγίστε και χωρίστε τη ζύμη στα δύο και ακολούθως ξανά στα τρία κομμάτια. Όλη η ζύμη θα ζυγίζει γύρω στα 600γρ έτσι δύο μέτρια πλεκτά τσουρέκια θα χωριστούν στα 300 γραμμάρια και χρειάζονται τρία κορδόνια των 100γρ ζύμης το καθένα
Αφού τα ζυγίσετε πλάστε τα κορδόνια σε μήκος 25 εκατοστών
Ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο έτσι ώστε να τα γεμίσετε με σοκολάτα
Παράλληλα κόψτε τη σοκολάτα σε στενόμακρα κομμάτια για να γεμίσετε τα κορδόνια
Αφού ανοίξετε τα κορδόνια μοιράστε τη σοκολάτα μέσα στα κορδόνια
Έπειτα τυλίξτε τα επίπεδα φύλλα σε ένα μακρόστενο ρολό, κατά μήκος, εσωκλείοντας τη σοκολάτα και το μπισκότο μέσα στο τσουρέκι
Στη συνέχεια ενώστε τα τρία κομμάτια πλέκοντας τα σε μια πλεξούδα
Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και αφήστε ξανά σε ζεστό περιβάλλον, για μια ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί το σχήμα τους
Ανακατέψτε το αυγό μ’ ελάχιστο νερό και μ’ ένα πινέλο αλείψτε με προσοχή την επιφάνεια του τσουρεκιού. Πασπαλίστε με το αμύγδαλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα
Αφού κρυώσουν καλά, τυλίξτε τα με μεμβράνη για να διατηρηθούν μαλακά
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1