
Πισία, τα υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα παραδοσιακά Ποντιακά τηγανόψωμα, τα οποία γίνονται γρήγορα και εύκολα. Πρόκειται για ένα κλασικό – υπέροχο έδεσμα, της Ποντιακής κουζίνας
α πισία γίνονται όπως και τα πιροσκί, με τη διαφορά ότι δεν έχουν γέμιση. Στον Πόντο τα έφτιαχναν συνήθως τις ημέρες που ζύμωναν το ζυμάρι για το ψωμί. Τραγανά απ’ έξω, αφράτα από μέσα, σερβίρονταν σκέτα. Συνήθως πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι.
Όπως προαναφέρθηκε αυτή η Ποντιακή συνταγή είναι περίπου ίδια με τα πιροσκί, με τη διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα.
Πηγή: Lelevose
750 γραμμάρια αλεύρι |
1 φακελάκι μαγιά |
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό |
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι |
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί