
Μείγμα Α |
150 γρ. αλεύρι για τσουρέκι |
120 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου |
25 γρ. μαγιά ξηρή, ή 50 γρ. μαγιά φρέσκια |
Μείγμα Β |
200 γρ. γάλα |
100 γρ. βούτυρο |
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι |
14 γρ. μαχλέπι |
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική |
3 γρ. μαστίχα |
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας |
4 αβγά, μέτρια |
1 πρέζα αλάτι |
Μείγμα Γ |
850 γρ. αλεύρι για τσουρέκι |
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο |
Για τη σύνθεση |
1 κρόκο, αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό |
αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί