
Οι Σαντορινιοί γνωρίζουν πολύ καλά τα πασχαλινά τους γλυκά, όπως τα περίφημα μελιτίνια, όμως υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίζουν το τρόπο παρασκευής τους
Υλικά για το φύλλο (250γρ) |
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο |
1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων |
1 κρόκο αυγού (15γρ) (το ασπράδι θα μπει για επάλειψη) |
25γρ βούτυρο ανάλατο |
65γρ φρέσκο ολόπαχο γάλα |
1 κ.γ. ζάχαρη (5γρ) |
Υλικά για τη γέμιση (400γρ) |
150γρ αναρή ανάλατη |
100γρ μέλι |
1 μεγάλο (55γρ) αυγό |
1 φακελάκι βανίλια |
1 κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη |
100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του |
Για την επάλειψη |
1 ασπράδι αβγού, χτυπημένο |
κανέλλα αλεσμένη για πασπάλισμα |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί