ΚουζινοΜαγειρέματα

Πασχαλινά Μπισκότα

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του παλατιού, ο προσωπικός σεφ της 93χρονης σου δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή, ενώ σε καλεί να την φτιάξεις

Διατροφική Αξία

Συστατικά

Βάση μπισκότου:
350 γραμμάρια απλό αλεύρι
5g όξινο ανθρακικό σόδα
10 γρ
5 γραμμάρια κανέλα
125 γραμμάρια άλατος βουτύρου
175 γραμμάρια ελαφριά μαλακή ζάχαρη
1 αυγό
60 γραμμάρια χρυσού σιροπιού
Γλάσο:
2 ασπράδια αυγών
600g ζάχαρη άχνη
Χρωματισμός τροφίμων της επιλογής σας!
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Μπισκότα Μέθοδος:
2
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C // 340 F
3
• Ανακατέψτε το αλεύρι, την σοδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
4
• Προσθέστε το κομμένο σε κύβους βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει υφή ψίχουλα
5
• Προσθέστε τη ζάχαρη
6
• Μόλις συνδυάσετε όλα τα παραπάνω, προσθέστε το αυγό και το χρυσό σιρόπι
7
• Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη
8
• Τραβήξτε τη ζύμη σε πάχος 5mm
9
• Χρησιμοποιήστε κόπτες μπισκότων ή χαρτί για να κόψετε το επιθυμητό σχήμα
10
• Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια μη κολλητική στρώση ή χαρτί περγαμηνής και ψήστε στο μεσαίο ράφι για 12-15 λεπτά
11
• Ψήστε μέχρι τα μπισκότα είναι χρυσαφένια
12
• Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν από το γλάσο
13
Γλάσο Μέθοδος:
14
• Προσθέστε 1 ασπράδι αυγού σε 600 γραμμάρια ζάχαρης άχνη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει
15
• Το γλάσο πρέπει να διοχετεύεται ομαλά επανω στα μπισκοτα
16
• Για να καλύψετε όλα τα μπισκότα με τη γλάσο προσθέστε επιπλέον ασπράδι αυγού για να λειανθεί το μείγμα
17
• Διακοσμήστε και απολαύστε!