ΚουζινοΜαγειρέματα

Νιόκι ψητής κολοκύθας

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Διατροφική Αξία

Συστατικά

500 γρ. Ψητή κολοκύθα
1 Αυγό
1 Κρόκο
100 γρ. Τυρι τύπου Φιλαδέλφεια
70 γρ. Τριμμένο τυρί ζέμυθα
Πιπέρι λευκό
μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
3 κ.σ. Μιξ 1
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγάλα, ξεφλουδισμένη, αλατισμένη και την βάζουμε μέσα σε αλουμονόχαρτο που έχουμε αλείψει με πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
2
Ψήνουμε για 45'-1 ώρα στους 190° C ή μέχρι να μαλακώσει, να λιώσει η κολοκύθα
3
Βάζουμε τα κομμάτια (της κολοκύθας), σε απορροφητικό χαρτί ώστε στο τέλος να μην έχει καθόλου υγρά (σημαντικό για να γίνει το τελικό μείγμα σφιχτό)
4
Πολτοποιούμε, κάνουμε πουρέ την κολοκύθα σε μπλέντερ και ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά
5
(Αναλόγως τα υγρά της κολοκύθας θα εξαρτηθεί η ποσότητα του μιξ). Γίνεται μια σφιχτή ζύμη, τέτοια που να πλάθεται
6
Πουδράρουμε με λίγο μιξ τον πάγκο της κουζίνας που θα γίνουν τα ζυμαρικά μας.
7
Φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια λεπτά όσο ένα δάχτυλο. Κόβουμε σε πάχος 1εκ. Με ένα πιρούνι ακουμπάμε και "σέρνουμε" ελαφρώς τα νιόκι ώστε να σχηματιστούν "αυλακιές" για να εγκλωβιστεί η σάλτσα
8
Βράζουμε (τα νιόκι), σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια για 2-3 λεπτά
9
Τα μεταφέρουμε κατευθείαν με μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε σάλτσα της αρεσκείας μας. Ταιριάζει και με pesto βασιλικού ή ροκάς ή λιαστής ντομάτας (στο μπλοκ υπάρχει pesto ρόκας) ,φέτες προσούτο, ή σκόνη και σε pv μέρα με ένα κρέας. Ακόμη και με κιμά και μπεσαμέλ ως "παστίτσιο".