Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγάλα, ξεφλουδισμένη, αλατισμένη και την βάζουμε μέσα σε αλουμονόχαρτο που έχουμε αλείψει με πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
2
Ψήνουμε για 45'-1 ώρα στους 190° C ή μέχρι να μαλακώσει, να λιώσει η κολοκύθα
3
Βάζουμε τα κομμάτια (της κολοκύθας), σε απορροφητικό χαρτί ώστε στο τέλος να μην έχει καθόλου υγρά (σημαντικό για να γίνει το τελικό μείγμα σφιχτό)
4
Πολτοποιούμε, κάνουμε πουρέ την κολοκύθα σε μπλέντερ και ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά
5
(Αναλόγως τα υγρά της κολοκύθας θα εξαρτηθεί η ποσότητα του μιξ). Γίνεται μια σφιχτή ζύμη, τέτοια που να πλάθεται
6
Πουδράρουμε με λίγο μιξ τον πάγκο της κουζίνας που θα γίνουν τα ζυμαρικά μας.
7
Φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια λεπτά όσο ένα δάχτυλο. Κόβουμε σε πάχος 1εκ. Με ένα πιρούνι ακουμπάμε και "σέρνουμε" ελαφρώς τα νιόκι ώστε να σχηματιστούν "αυλακιές" για να εγκλωβιστεί η σάλτσα
8
Βράζουμε (τα νιόκι), σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια για 2-3 λεπτά
9
Τα μεταφέρουμε κατευθείαν με μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε σάλτσα της αρεσκείας μας. Ταιριάζει και με pesto βασιλικού ή ροκάς ή λιαστής ντομάτας (στο μπλοκ υπάρχει pesto ρόκας) ,φέτες προσούτο, ή σκόνη και σε pv μέρα με ένα κρέας. Ακόμη και με κιμά και μπεσαμέλ ως "παστίτσιο".
Το Site μας έχει Ψυχαγωγικό και Ενημερωτικό Σκοπό. Μέσα από τις Σελίδες μας, θα ενημερωθείτε για όσο το δυνατόν περισσότερες Συνταγές από Γνωστούς ΣΕΦ, αλλά και από Έμπειρες Νοικοκυρές. Επίσης στο Blog μας θα διαβάσετε Διατροφικά Νέα, Συνεντεύξεις και άλλα πολλά θέματα γύρο από την Διατροφή.
Σας ευχόμαστε μια Ευχάριστη περιήγηση!
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί