Μοσχαρίσιο διάφραγμα ψητό

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Μοσχαρίσιο διάφραγμα ψητό με σάλτσα τσιμιτσούρι

 

Please follow and like us:

Διατροφική Αξία

Συστατικά

500 γρ. μοσχαρίσιο διάφραγμα
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαρινάδα
50 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
80 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ
60 γρ. σάλτσα σόγιας
40 γρ. σάλτσα γουόστερ
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
30 γρ. φρέσκο μαϊντανό
30 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
100 γρ. ελαιόλαδο
½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. χυμό λάιμ
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
μια πρέζα μπούκοβο, προαιρετικά
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για τη μαρινάδα
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ
3
Βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο
4
Για το κρέας
5
Ζεσταίνουμε το γκριλ μέχρι να κάψει και αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα
6
Σκουπίζουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στο γκριλ για 15 λεπτά από την κάθε μεριά
7
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί εκτός φωτιάς για μερικά λεπτά πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα τσιμιτσούρι
8
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
9
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι