
Τα Μελομακάρονα του Στέλιου Παρλιάρου ειναι αυτα που Κάθε χρόνο οφείλουμε να ψήσουμε μερικά ταψιά, μόνο και μόνο για να μυρίσει το σπίτι κανέλα, πορτοκάλι και γαρίφαλο
TIP
400 γρ. χυμός πορτοκαλιού |
530 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο |
50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο (δίνει ωραίο άρωμα) |
30 γρ. άχνη ζάχαρη |
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα |
1/4 κ.γ. κανέλα |
1/5 κ.γ. γαρίφαλο |
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του |
1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα |
μέλι για το μέλωμα |
Σιρόπι |
500 γρ. νερό |
700 γρ. ζάχαρη |
1 πορτοκάλι κομμένο στα 2 |
2 ξυλάκια κανέλας |
100 γρ. μέλι |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί