Μαύρος Χοίρος με Σάλτσα με Μύρτιλα και Φάρσα Λουκάνικου με Πράσο και Μανιτάρια

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Μια καταπληκτική συνταγή που εκτελέστηκε στα γυρίσματα του Master Chef σε Master Class

Please follow and like us:

Διατροφική Αξία

Συστατικά

Καρέ μαύρου χοίρου
Στάρι αποφλοιωμένο
Λουκάνικο πράσου
Μύρτιλα
Μαύρο σκόρδο
Ξερό κρεμμύδι
Μανιτάρια
Φύτρες
Θυμάρι
Βούτυρο
Ρίγανη
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Μουλιάζουμε για μία ώρα το στάρι μέχρι να γίνει σαν κόκκος ρυζιού
2
Σουρώνουμε το στάρι μας
3
Για την κρέμα στάρι
4
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το στάρι μας με λίγο ξερό κρεμμύδι, μία σκελίδα μαύρου σκόρδου, λίγο βούτυρο, λίγο θυμάρι, λίγη ρίγανη και λίγο νερό
5
Περιμένουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε ψιλοκομμένο λουκάνικο
6
Μπλεντάρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας και αφού το περνάμε από εταμίν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
7
Κρατάμε το ζουμί για τη σάλτσα με τα μύρτιλα
8
Για τη σάλτσα με μύρτιλα
9
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζουμί από το στάρι που έχουμε κρατήσει με μερικά μύρτιλα και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα
10
Προσθέτουμε μερικά φιστίκια λίγο πριν το τέλος και χτυπάμε
11
Για το κρέας
12
Κόβουμε ένα ωραίο κομμάτι μαύρου χοίρου με δύο κόκκαλα και το θωρακίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι
13
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 10΄ ώστε να είναι μέτρια προς καλά ψημένο (εξαρτάται από το κομμάτι και την ποσότητα λίπους)
14
Για τη φάρσα λουκάνικου
15
Βγάζουμε τη μεμβράνη-ζελατίνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε μέχρι να γίνει κιμάς
16
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο βούτυρο
17
Προσθέτουμε φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια
18
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και το βάζουμε στο φούρνο (για περίπου 10’) μέχρι να δημιουργηθεί μία κρούστα (να καβουρδιστεί)
19
Στήνουμε το πιάτο μας
20
Στολίζουμε το πιάτο μας με φύτρες