ΚουζινοΜαγειρέματα

Μαγειρίτσα με σταμναγκάθι

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 συκωταριά από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
1 ½ κιλό σταμναγκάθι
3 μαρούλια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
50 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Βάζουμε τη συκωταριά σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για 30 λεπτά και καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα μέσα-έξω. Κατόπιν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά.
2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέτουμε τα έντερα, το συκώτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν χρώμα.
3
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μαρούλια και καλύπτουμε με νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη μαγειρίτσα για περίπου 1 ώρα.
4
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σταμναγκάθι και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για ακόμη 1 ώρα. Ρίχνουμε νερό και αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.
5
Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε.