Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά

Φτιάξτε το κοτόπουλο με λαδερά φασολάκια και αρακά και δοκιμάστε να το σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι. Είναι απλά τέλειο

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει ή πάρτε μόνο μπουτάκια)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
500 γραμ. φασολάκια τρυφερά καθαρισμένα και πλυμένα
250 γραμ. αρακά
2 καρότα κομμένα σε καρέ
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Ξεκινάμε το κοτόπουλο με λαδερά φασολάκια και αρακά, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα
2
Ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά
3
Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4
Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά
5
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας
6
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό
7
Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο
8
Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά
9
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.)
10
Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά
11
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε
12