ΚουζινοΜαγειρέματα

Κατσικάκι ψητό

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Κατσικάκι ψητό με πατάτες, αρωματισμένο με μπίρα για την Κυριακή του Πάσχα

 

Διατροφική Αξία

Συστατικά

1 κιλό κατσικάκι γάλακτος
1 κιλό πατάτες
200 γρ. φέτα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του νερού μπίρα
Χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
Θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Κόβουμε το κατσικάκι σε κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
2
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με την μπύρα και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
3
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το κρέας, περιχύνουμε το ζωμό της κατσαρόλας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ½ περίπου ώρα. Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
5
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν όλα τα υλικά.