
Εδω βρείτε συνταγή για να φτιάξετε λαχανοντολμάδες με πατάτα, ρύζι, πλιγούρι, κρεμμυδάκια και μαϊντανό. Ένα νηστίσιμο φαγητό απόλυτα ισορροπημένο, θρεπτικό, υγιεινό και απίστευτης νοστιμιάς.
Συνταγή για νηστίσιμους λαχανοντολμάδες
Μπορεί οι συγκεκριμένοι λαχανοντολμάδες να μην έχουν κιμά, είναι όμως πραγματικά πεντανόστιμοι! Εξάλλου στη Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος. Λίγες είναι οι συνταγές της αγροτικής Ποντιακής κουζίνας που έχουν ως κύριο υλικό το κρέας. Αν υπάρχουν κάποιες τέτοιες συνταγές, προέρχονται κυρίως από την αστική τάξη, τον καιρό που ευημερούσε στις παραθαλάσσιες πόλεις του Πόντου.
Πηγή : Lelevose
1 λάχανο βρασμένο |
1 κιλό πατάτες βρασμένες |
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο |
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα |
1 φλιτζάνι πλιγούρι πλυμένο |
1 φλιτζάνι ρύζι |
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο |
1 κουταλάκι μπούκοβο |
1 κουταλάκι μαυροπίπερο |
1 κουταλάκι αλάτι |
1 κουταλάκι ρίγανη |
2 φλιτζάνια λάδι |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί