ΚουζινοΜαγειρέματα

Καριόκες με Τσουρέκι

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Εύκολη συνταγή για καριόκες με τσουρέκι και ζαχαρούχο. Αξιοποιήστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε καθώς και τα σοκολατένια αυγά φτιάχνοντας αυτό το φανταστικό γλυκό κέρασμα!

Διατηρούνται στο ψυγείο και είναι φανταστικές

Αντί για κουβερτούρα αξιοποιήστε τα Πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν.

Το καρύδι μην το κάνετε σκόνη. Απλά κόψτε το στο μπλέντερ με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να μην γίνει σκόνη. Να έχει κομματάκια ψιλά

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διατροφική Αξία

Συστατικά

200 γραµ. μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε
150 γραµ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γραµ. ζαχαρούχο γάλα
150 γραµ. κουβερτούρα
150 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ κακάο άγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι
Για την επικάλυψη
350 γραµ. κουβερτούρα λιωμένη
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για τις καριόκες με τσουρέκι που περίσσεψε, χρειαζόμαστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει λίγο ξεραθεί. Το φρέσκο μαλακό τσουρέκι δεν ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή
2
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ
3
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό
4
Μετά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη τη γκανάζ.
5
Αλέθουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι στο μπλέντερ
6
Ψιλοκόβουμε το καρύδι στο μπλέντερ
7
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε
8
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη λιωμένη σοκολάτα (γκανάζ), το κονιάκ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν ζύμη. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται σε ρολό. Αν είναι πολύ μαλακό, βάλτε το λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί να γίνει σαν πλαστελίνη. Μόλις κρυώσουν τα υλικά θα σφίξει
9
Βάζουμε το μείγμα για τις καριοκες με τσουρέκι σε μεμβράνη κουζίνας, δίνοντάς του σχήμα μωσαϊκού
10
Ρολάρουμε τη μεμβράνη να γίνει το σχήμα κυλινδρικό
11
Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό και το παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει περίπου για 2 ώρες
12
Αφού σφίξει, το βγάζουμε από τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 10 φέτες του 1 εκατοστού
13
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή πάνω στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά πάντα
14
Μια μια καριόκα, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα
15
Με δυο πιρούνια βγάζουμε μια μια τις καριόκες σε σχάρα ή σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη