Κέτο Σπανακόπιτα Παραδοσιακή

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Κέτο Σπανακόπιτα – Παραδοσιακή

Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν τα άγρια ​​πράσινα

Οι πρόγονοί μας έτρωγαν διάφορα φυλλώδη πράσινα. Ιδιαίτερα τα άγρια πράσινα που φυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα. Ετσι προέκυψε και η Κέτο Σπανακόπιτα Παραδοσιακή! Μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε άγρια ​​χόρτα στην λαϊκή ή αν είστε κοντά σε κάποιο χωριό. Επίσης υπάρχει και η αλμύρα – Tamarix gallica η οποία φυτρώνει δίπλα στη θάλασσα. Βασική πηγή ιωδίου ιδιαίτερα για όποιους έχουν πρόβλημα με τον θυροειδή.

Επιπλέον, έχουμε και την γλιστρίδα η οποία είναι μια άγρια ​​ποικιλία που διατίθεται ευρέως στις ελληνικές ανοικτές αγορές. Μπορείτε να τα βράσετε για 2-3 λεπτά ή ωμά να τα κόψετε και να τα καλύψετε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι!

Μοντέρνα και αρχαία σπανακόπιτα

Ακόμα κι αν οι Έλληνες έχουν κάνει όλα τα είδη πίτας για 3 χιλιετίες, η ελληνική σπανακόπιτα, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι αρκετά σύγχρονη. Μπορεί ακόμη να νομίζουμε ότι το σπανάκι είναι το μόνο λαχανικό που χρησιμοποιείται για τη σπανακόπιτα. Ωστόσο, στην Ελλάδα, μας αρέσει να έχουμε πάντα ποικιλία!

Φυσικά, αρκετοί διαμαρτύρονται για το χρόνο και το επίπεδο της εμπειρίας που απαιτείται για να ανοίξει κάποιος Κέτο φύλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα σας δώσω αυτή την έκδοση που ακόμη και ένα παιδί μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία. Μερικές φορές η απλότητα της προετοιμασίας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα! Έτσι, ας δούμε πως θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη Κέτο σπανακόπιτα για εσάς και την οικογένεια σας.

Διατροφική Αξία

Θερμίδες 155
Λιπαρά13.1gr20%
Αλάτι265mgr11%
Πρωτεΐνη 4.7gr9%

Συστατικά

Κρούστα
4 κουτ. της σούπας κατσικίσιο βούτυρο
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
4 κουτ. της σούπας αλεύρι αμυγδάλου (εναλλακτικά αλεύρι από σουσάμι)
4 κουτ. της σούπας αλεύρι καρύδας
1 κουτ. του γλυκού αλατιού
1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1/3 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
Γέμιση
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι άγρια ​​χόρτα της επιλογής σας
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
3 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
6 κουτ. της σούπας ξινόκρεμα ή κατσικίσιο γιαούρτι
6 κουτ. της σούπας φέτα
1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για την κρούστα, χτυπήστε τα αυγά με το λιωμένο κατσικίσιο βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε το αλάτι, το δενδρολίβανο και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι καρύδας και αμυγδάλου
2
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ. με λίγο βούτυρο και τοποθετήστε την ζύμη κρούστας μέσα. Ανοίξτε με τα δάχτυλά σας την ζύμη σε όλες τις πλευρές του ταψιού. Ψήστε στους 200ºC για 10 λεπτά
3
Για την γέμιση, χτυπήστε τα αυγά με την ξινόκρέμα ή κατσικίσιο γιαούρτι, φέτα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα χόρτα και το πράσο. Η φέτα θα δώσει όσο αλάτι χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεστε επιπλέον αλάτι. Προσθέστε τώρα το μαύρο πιπέρι και απλώστε την γέμιση πάνω στην κρούστα
4
Επιστρέψτε την πίτα στο φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 170ºC. Ψήστε την Κέτο Σπανακόπιτα για 20-25 λεπτά
5
Αφήστε την σπανακόπιτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά και σερβίρετε