
Είστε έτοιμοι να φτιάξετε τις πρώτες σας Κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι; Δεν υπάρχει κάτι κρυμμένο εδώ! Πεντανόστιμες Κέτο κρέπες χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, όπως όλες οι συνταγές του Greek Goes Keto!
Τα συστατικά τα οποία θα δημιουργήσουμε κάθε συνταγή παίζουν τεράστιο ρόλο έτσι ώστε να έχουμε ποιότητα και φυσικά κάτι υγιεινό. Πριν δούμε την συνταγή, ας δούμε τα συστατικά αναλυτικά και γιατί τα επιλέξαμε για τις κέτο κρέπες μας!
Για τις κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι, θέλουμε γιαούρτι. Όπως γνωρίζουμε, το πραγματικό γιαούρτι πρέπει να γίνει με κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα για να έχει όλα τα οφέλη για την υγεία. Όχι το αγελαδινό όπως νομίζουν πολλοί. Η καζεΐνη στο γιαούρτι που παρασκευάζεται από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα δεν είναι το ίδιο με εκείνο της αγελάδας. Επίσης, το περιεχόμενο της λακτόζης είναι πολύ χαμηλότερο.
Το κατσικίσιο γάλα έχει σχετικά την ίδια δομή με το μητρικό γάλα. Ένας μεγάλος αριθμός πληθυσμού που είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα, δεν έχουν αρνητική αντίδραση στο γάλα κατσίκας. Είναι επίσης ευκολότερο να το αφομοιώσετε λόγω των λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας (το γάλα κατσίκας έχει 35% σε σύγκριση με το 17% της αγελάδας). Η λακτόζη στο γιαούρτι που παρασκευάζεται από γάλα κατσίκας, μετά τη ζύμωση, είναι σχεδόν μηδέν.
Τα αυγά ορτυκιών είναι η τροφή που ο κάθε Κέτο φίλος ή φίλη δεν πρέπει να φοβάται! Μπορείτε να φάτε ακόμη και 8 από αυτά την ημέρα και τίποτα ανησυχητικό δεν πρόκειται να συμβεί. Ανεξάρτητα από το τι προσπάθησαν να σας κάνουν να πιστεύετε, τα αυγά, εάν είναι ελευθέρας βοσκής, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.
Όλα εκτός από βιταμίνη C, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από άλλα τρόφιμα. Επίσης, εάν είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε αυγά ορτυκιών στην καθημερινή διατροφή σας, θα κάνετε ένα ακόμα βήμα προς την αντιφλεγμονώδη διατροφή.
Θερμίδες | 130 | 100% | |
Λιπαρά | 11.5gr | 25% | |
Πρωτεΐνη | 5.7gr | 71% | |
Αλάτι | 93mg | 4% |
4 μεγάλα αυγά ή 8 αυγά ορτυκιών |
4 κουτ. της σούπας κατσικίσιο γιαούρτι ή ξινόκρεμα |
1 κουτ. της σούπας ζελατίνη από κόκκαλα βοδινού |
50ml νερό |
100 γρ. κατσικίσιο βούτυρο λιωμένο |
1/2 κουτ. του γλυκού θαλασσινό αλάτι |
Κάντε το σχόλιο σας εδω
Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί