ΚουζινοΜαγειρέματα

Κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι

Είστε έτοιμοι να φτιάξετε τις πρώτες σας Κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι; Δεν υπάρχει κάτι κρυμμένο εδώ! Πεντανόστιμες Κέτο κρέπες χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, όπως όλες οι συνταγές του Greek Goes Keto!

Τα συστατικά τα οποία θα δημιουργήσουμε κάθε συνταγή παίζουν τεράστιο ρόλο έτσι ώστε να έχουμε ποιότητα και φυσικά κάτι υγιεινό. Πριν δούμε την συνταγή, ας δούμε τα συστατικά αναλυτικά και γιατί τα επιλέξαμε για τις κέτο κρέπες μας!

Τα οφέλη των συστατικών των Κέτο κρεπών

Για τις κέτο κρέπες χωρίς αλεύρι, θέλουμε γιαούρτι. Όπως γνωρίζουμε, το πραγματικό γιαούρτι πρέπει να γίνει με κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα για να έχει όλα τα οφέλη για την υγεία. Όχι το αγελαδινό όπως νομίζουν πολλοί. Η καζεΐνη στο γιαούρτι που παρασκευάζεται από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα δεν είναι το ίδιο με εκείνο της αγελάδας. Επίσης, το περιεχόμενο της λακτόζης είναι πολύ χαμηλότερο.

Το κατσικίσιο γάλα έχει σχετικά την ίδια δομή με το μητρικό γάλα. Ένας μεγάλος αριθμός πληθυσμού που είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα, δεν έχουν αρνητική αντίδραση στο γάλα κατσίκας. Είναι επίσης ευκολότερο να το αφομοιώσετε λόγω των λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας (το γάλα κατσίκας έχει 35% σε σύγκριση με το 17% της αγελάδας). Η λακτόζη στο γιαούρτι που παρασκευάζεται από γάλα κατσίκας, μετά τη ζύμωση, είναι σχεδόν μηδέν.

Αυγά ελεύθερης βοσκής, ή ακόμα καλύτερα, αυγά ορτυκιών

Τα αυγά ορτυκιών είναι η τροφή που ο κάθε Κέτο φίλος ή φίλη δεν πρέπει να φοβάται! Μπορείτε να φάτε ακόμη και 8 από αυτά την ημέρα και τίποτα ανησυχητικό δεν πρόκειται να συμβεί. Ανεξάρτητα από το τι προσπάθησαν να σας κάνουν να πιστεύετε, τα αυγά, εάν είναι ελευθέρας βοσκής, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Όλα εκτός από βιταμίνη C, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από άλλα τρόφιμα. Επίσης, εάν είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε αυγά ορτυκιών στην καθημερινή διατροφή σας, θα κάνετε ένα ακόμα βήμα προς την αντιφλεγμονώδη διατροφή.

Διατροφική Αξία

Θερμίδες 130100%
Λιπαρά11.5gr25%
Πρωτεΐνη5.7gr71%
Αλάτι93mg4%

Συστατικά

4 μεγάλα αυγά ή 8 αυγά ορτυκιών
4 κουτ. της σούπας κατσικίσιο γιαούρτι ή ξινόκρεμα
1 κουτ. της σούπας ζελατίνη από κόκκαλα βοδινού
50ml νερό
100 γρ. κατσικίσιο βούτυρο λιωμένο
1/2 κουτ. του γλυκού θαλασσινό αλάτι
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέστε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε με μεγάλη ταχύτητα. Χτυπήστε μέχρι να κάνει ωραία υφή
2
Ανακατέψτε τη ζελατίνη με 50 ml ζεστό νερό και προσθέστε αφού λιώσει η ζελατίνη το γιαούρτι. Τώρα προσθέστε αυτό το μείγμα στα αυγά και το βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε ίσως εκχύλισμα βανίλιας ή κάτι άλλο που σας αρέσει
3
Σε δυνατή φωτιά βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε 6 μεσαίου μεγέθους κρέπες από αυτό το μείγμα. Ψήστε τες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι καρύδας στο τηγάνι
4
Σερβίρετε τις κρέπες με την αγαπημένη σας γέμιση. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάτι αλμυρό, όπως αυγό, αβοκάντο ή φέτα