ΚουζινοΜαγειρέματα

Κέικ με κουραμπιέδες

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Κέικ με κουραμπιέδες

Θα φτιάξουμε ένα Κέικ με κουραμπιέδες με ότι Κουραμπιέ σας έμεινε!

Διατροφική Αξία

Θερμίδες 440gr22%
Λιπαρά24gr34%
Υδατάνθρακες 48gr18%
Πρωτεΐνη 7gr14%
Αλάτι 0.39gr 7%

Συστατικά

250 γρ. κουραμπιέδες + εξτρα 3-4 για το σερβίρισμα
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά μέτρια
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. γάλα αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα
2
Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τους κουραμπιέδες, τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη, και τους αφήνουμε στην άκρη
3
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 4-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
4
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο
5
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τρίμμα απο τους κουραμπιέδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι, με ένα κουτάλι
6
Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, το μείγμα του αλευριού και το γάλα αμυγδάλου εναλλάξ, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα
7
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 35x10 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
8
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά
9
Σερβίρουμε με 3-4 σπασμένους κουραμπιέδες πάνω στο κέικ, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη