
Γερμανικό ψητό κατσαρόλας – Sauerbraten
Το Sauerbraten είναι ένα γερμανικό ψητό κατσαρόλας που μπορεί να παρασκευαστεί από μία ποικιλία κρεάτων – συνήθως από βόειο κρέας, αλλά και από κυνήγι, όπως αρνί, χοιρινό και παραδοσιακά από άλογο.
Για τη μαρινάδα |
230 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί |
500 γρ. νερό |
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο |
2 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους |
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι |
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη |
½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο |
Για το κρέας |
1,5 κιλό μοσχαρίσιο χτένι σε κομμάτι |
αλάτι |
πιπέρι |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 |
2 κλωνάρια σέλερι |
250 γρ. baby πατάτες |
200 γρ. baby καρότα |
250 γρ. νερό |
1 κύβο βοδινό |
Για τη σάλτσα |
1 κ.σ. κόρν φλάουρ |
Για το σερβίρισμα |
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο |