ΚουζινοΜαγειρέματα

Αρνί ρολό με αμπελόφυλλα

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Τι λέτε για αρνάκι τυλιγμένο με αμπελόφυλλα, γεμιστό με μυρωδικά και τυριά και ψημένο στο φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι; Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διατροφική Αξία

Συστατικά

2-2½ κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο
15 μεγάλα αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
250 γραμ. κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλες λαδόκολλες
σπάγκο ψησίματος
* Κάντε κλικ στο συστατικό για να επιλέξετε ένα

Directions

1
Για το αρνί ρολό με αμπελόφυλλα στο φούρνο, πρώτα ανοίγουμε με μαχαίρι σαν βιβλίο το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη ή με ένα άλλο βαρύ αντικείμενο να πλατύνει
2
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη. Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε πάνω το κρέας. Αλείφουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε καλά.
3
Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί.
4
Το τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας συγχρόνως και τα αμπελόφυλλα μαζί με το κρέας. Λαδώνουμε καλά τα αμπελόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό στη λαδόκολλα
5
Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα. Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
6
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε