17 Ιανουαρίου 2019

Αγκινάρα (Cynara scolymus)

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

‘Evα φυτό που το προστατεύουν τα αγκάθια του – ένα πολύτιμο φάρμακο χωρίς παρενέργειες   ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η τεράστια αξία της αγκινάρας ήταν γνωστή από την αρχαία Ελλάδα αλλά και τη Ρώμη. Κατά το παρελθόν χρησιμοποιείτο στα τυροκομεία για την πήξη του γάλακτος. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Η αγκινάρα είναι ιθαγενές φυτό της Μεσογείου και καλλιεργείται σ’ ολόκληρη την […]

Διαβάστε περισσότερα

12 Ιανουαρίου 2019

Αγγελική (Angelica archangelica)

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

  APXAΙOTHTA Η αγγελική από τα πολύ παλιά χρόνια θεωρείτο πολύτιμο φαρμακευτικόφυτό. Μάλιστα, επειδή ή τα αποτελέσματα της χρήσης της ήταν θεαματικά,κατά το Μεσαίωνα της δόθηκε το όνομα αρχαγγελική και χρησιμοποιείτοσε διάφορες λειτουργικές τελετές, αφού μόνο με έργο του … Θεού μπορούσενα συγκριθεί η δράση της.   ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Η αγγελική είναι ποώδες πολυετές φυτό της […]

Διαβάστε περισσότερα

13 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια από Brownie

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Δεν χρειάζεστε ειδικά κουπάτ για να φτιάξετε αυτά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Απλά φτιάξτε τα brownies με αυτή τη συνταγή, και στη συνέχεια κόψτε τα σε τρίγωνα κομμάτια. Επικαλύψτε τα με Γλάσο (συνταγή εδώ) που θα χρωματίσετε σε πράσινο χρώμα ή ότι άλλο σας αρέσει και γαρνίρετε με πολύχρωμη τρούφα. Για τη βάση, θα χρησιμοποιήσετε κόκκινα ζαχαρωτά […]

Διαβάστε περισσότερα

6 Δεκεμβρίου 2018

Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Το Leucocarpa, που ονομάζεται επίσης Leucolea, είναι μια ποικιλία ελιάς που χαρακτηρίζεται από μικρά φρούτα τα οποία, κατά την ωρίμαση, παίρνουν ένα λευκό χρώμα ελεφαντόδοντου. «Κυρίως διαδεδομένη στις περιοχές της νότιας Ιταλίας, με ισχυρή παρουσία στην Καλαβρία, πιθανότατα εισήχθη κατά τον αποικισμό της Magna Graecia», ανέφερε ο Innocenzo Muzzalupo, ερευνητής στο Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας και […]

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεκεμβρίου 2018

Ο λόγος που οι φακές συνδυάζονται τέλεια με το ρύζι δεν είναι μόνο γευστικός

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Tα διατροφικά οφέλη του συνδυασμού Οι φακές με ρύζι αποτελούν όχι μόνο ένα γευστικό συνδυασμό αλλά προσφέρουν  και μεγάλα διατροφικά οφέλη. Κι αυτό γιατί ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά εφοδιάζει τον οργανισμό με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας – σχεδόν ισάξια του κρέατος – που είναι απαραίτητη σε όσους είναι χορτοφάγοι ή νηστεύουν. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για […]

Διαβάστε περισσότερα

27 Σεπτεμβρίου 2018

Τι μπορεί να πάθεις από μία πατάτα που έχει πρασινίσει

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Οι επιστήμονες προειδοποιούν Σε όλους έχει συμβεί να έχει αγοράσει πατάτες και αυτές να έχουν φυτρώσει ή να έχουν πρασινίσει στην εξωτερική επιφάνεια. Οι περισσότεροι το αγνοούμε και τις χρησιμοποιούμε κανονικά. Τώρα οι επιστήμονες έρχονται και μας προειδοποιούν ότι η συνήθης πρακτική να κόβουμε το κομμάτι που έχει αλλοιωθεί και να μαγειρέψουμε την υπόλοιπη πατάτα, είναι […]

Διαβάστε περισσότερα

24 Σεπτεμβρίου 2018

5 λόγοι που πρέπει να τρώμε γιαούρτι

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Τα οφέλη είναι πολλά Τα οφέλη του γιαουρτιού είναι πάρα πολλά και δεν είναι γνωστά σε όλους. Περιέχει ασβέστιο και διάφορες πρωτεΐνες, όπως και «καλά» βακτήρια, τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία πρωτίστως του εντέρου αλλά και του ανοσοποιητικού. Επίσης κάνουν καλό στην πέψη των τροφών και ενώ μπορούν να δράσουν και ως αντικαταθλιπτικά. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι […]

Διαβάστε περισσότερα

19 Σεπτεμβρίου 2018

Τι παθαίνουν οι ντομάτες όταν τις βάζουμε στο ψυγείο

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Εκτός από τα οφέλη τους στην υγεία μας, οι ντομάτες είναι νόστιμες και πολύ ευέλικτες στην χρήση τους σε κάθε συνταγή. Οι περισσότεροι από εμάς τις βάζουμε στο ψυγείο για να μην χαλάσουν γρήγορα, αλλά η επιστήμη έχει να μας κάνει μια παρατήρηση επ’ αυτού… Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τo 2016 στο επιστημονικό περιοδικό […]

Διαβάστε περισσότερα

31 Αυγούστου 2018

Πόσα αυγά μπορείς να φας άφοβα;

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Τι άλλαξε σε όσα ξέραμε Αν ρωτήσεις 5 άτομα για το πόσα αυγά επιτρέπεται να φας την εβδομάδα, το πιθανότερο είναι να πάρεις 5 διαφορετικές απαντήσεις. Ως τώρα τα αυγά συνδέονται με την χοληστερόλη και καρδιακές ασθένειες, τώρα όμως δύο νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν έρχονται να αλλάξουν όσα ξέραμε. Η πρώτη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The American Journal […]

Διαβάστε περισσότερα

16 Αυγούστου 2018

Πόση γυμναστική χρειάζεται για να κάψετε ένα σουβλάκι;

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Αλλά και για άλλες αμαρτωλές τροφές… Πού και πού όλοι ενδίδουμε σε μερικά κομμάτια ή…μια ολόκληρη πίτσα, ή σε 2-3 σουβλάκια. Όμως ξέρουμε πολύ καλά πως εάν δεν κάψουμε τις άπειρες θερμίδες που φάγαμε, θα το βρούμε μπροστά μας την επόμενη φορά που θα ανέβουμε στην ζυγαριά ή θα αισθανόμαστε φρικτά κατά την πρώτη μας εξόρμηση […]

Διαβάστε περισσότερα

Posts navigation