16 Αυγούστου 2018

Πόση γυμναστική χρειάζεται για να κάψετε ένα σουβλάκι;

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Αλλά και για άλλες αμαρτωλές τροφές… Πού και πού όλοι ενδίδουμε σε μερικά κομμάτια ή…μια ολόκληρη πίτσα, ή σε 2-3 σουβλάκια. Όμως ξέρουμε πολύ καλά πως εάν δεν κάψουμε τις άπειρες θερμίδες που φάγαμε, θα το βρούμε μπροστά μας την επόμενη φορά που θα ανέβουμε στην ζυγαριά ή θα αισθανόμαστε φρικτά κατά την πρώτη μας εξόρμηση […]

Διαβάστε περισσότερα

3 Αυγούστου 2018

Τυνησιακή Κουζίνα VS Αγγλική Κουζίνα

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Γαστρονομικό ταξίδι! Δύο πολύ διαφορετικοί πολιτισμοί και δύο πολύ διαφορετικές… κουζίνες, που φυσικά θα ερευνήσουμε για να αναδείξουμε την νικήτρια στις καρδιές μας. Aνεξάρτητα από το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Γιατί όσο υπάρχει καλό φαΐ, οι λαοί θα καταφέρνουν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους. Πάμε λοιπόν! Αγγλική Κουζίνα Το φαγητό των Άγγλων, στο μυαλό των περισσοτέρων από […]

Διαβάστε περισσότερα

2 Αυγούστου 2018

Πολωνική Κουζίνα VS Σενεγαλέζικη Κουζίνα

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Ποιος θα κερδίσει σε αυτή την γαστρονομική κόντρα ανάμεσα στους εκπροσώπους της Αφρικανικής και της Γηραιάς Ηπείρου;   Σήμερα οι ομάδες που αγωνίζονται είναι η Πολωνία και η Σενεγάλη. Δύο χώρες με πολύ διαφορετικό πολιτισμό, κλίμα και φυσικά… γαστρονομική κουλτούρα. Τέτοιες διαφορές είναι που ιντριγκάρουν εμάς τους λάτρεις του φαγητού! Έτσι βάζουμε τις δύο κουζίνες στο μικροσκόπιο για […]

Διαβάστε περισσότερα

1 Αυγούστου 2018

Γαλλική Κουζίνα VS Περουβιανή Κουζίνα

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Σήμερα θα «κονταροχτυπηθούν” η Γαλλία με το Περού  στην κουζίνα! δύο πολύ διαφορετικοί πολιτισμοί και… κουζίνες. Η φινετσάτη Γαλλία και το μυστηριώδες Περού. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε δύο τόσο ιδιαίτερες κουζίνες ανεξερεύνητες. Έλα να δεις τι μάθαμε! Γαλλική κουζίνα Η Γαλλική κουζίνα είναι από τις πιο γνωστές παγκοσμίως και μιας και έχει συνδεθεί […]

Διαβάστε περισσότερα

31 Ιουλίου 2018

Specialty Coffee; Τι είναι;

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Έχεις βαρεθεί να ακούς για specialty coffee, αλλά δεν καταλαβαίνεις το λόγο; Ήρθε η ώρα να σου εξηγήσουμε! Με τον όρο Speciality Coffee εννοούμε ποικιλίες καφέ που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται κάτω από τις πιο ιδανικές κλιματικές συνθήκες. Τα χρόνια πέρασαν και από το 1994 speciality θεωρείται ο καφές εκλεκτής ποιότητας που προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους, [...]

Διαβάστε περισσότερα

31 Ιουλίου 2018

Κορεάτικη Κουζίνα VS Μεξικάνικη Κουζίνα

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Τόσο διαφορετικές και τόσο πεντανόστιμες! Δύο τελείως διαφορετικοί πολιτισμοί και δύο ιδιαίτερες και ξεχωριστές κουζίνες. Εννοείται, πως δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιο, αυτές τις τόσο φημισμένες γαστρονομικές κουλτούρες και να μην εξετάσουμε τι έχουν να προσφέρουν σε όλους εμάς τους… επαγγελματίες καλοφαγάδες! Κορεάτικη Κουζίνα Η κορεάτικη κουζίνα έχει αρχίσει εδώ […]

Διαβάστε περισσότερα

5 Μαρτίου 2018

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

“Αναμειγνύουμε το ντρέσινγκ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια”. Αυτή η απλή οδηγία που δίνουμε σε κάθε συνταγή για σαλάτα συχνά αναστατώνει τις νοικοκυρές και τους οικιακούς μάγειρες. Είναι σωστό να βάζουμε τα χέρια μας στο φαγητό; Γιατί να έχουμε σαλατιέρες με κουτάλες ειδικά για το ανακάτεμα των υλικών και να χρησιμοποιούμε τα […]

Διαβάστε περισσότερα

4 Μαρτίου 2018

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Το λεμόνι, πέρα από το να νοστιμίζει το φαγητό μας, μπορεί να αναλάβει και άλλες δουλειές μέσα σε μια κουζίνα. Αυτές είναι πέντε ακόμα ευεργετικές του χρήσεις που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση και μας λύνουν τα χέρια καθημερινά. Η φλούδα: Αν σε μια συνταγή είναι απαραίτητος μόνο ο χυμός ενός λεμονιού, πριν βιαστείτε να […]

Διαβάστε περισσότερα

3 Μαρτίου 2018

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Aπό την Μαρία Αϊβαλιώτη Ο μουσακάς εισέβαλε στην ελληνική κουζίνα χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ, και γρήγορα έγινε ένα από τα χαρακτηριστικά μας πιάτα. Ο Τσελεμεντές, στην προσπάθειά του να κάνει πιο ευρωπαϊκή την ελληνική κουζίνα, αποφάσισε να παντρέψει την ανατολίτικη γεύση της μελιτζάνας και του κιμά με τη γαλλική μπεσαμέλ.  Ο μουσακάς είναι από αυτά τα […]

Διαβάστε περισσότερα

1 Μαρτίου 2018

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη, Ο ζωμός είναι ένα απλό, αλλά μαγικό υλικό αφού με την προσθήκη του στις συνταγές για σάλτσες, σούπες, φαγητά κατσαρόλας ή φούρνου, μέχρι ζυμαρικά και ρύζι, ενισχύει τη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Πόσες φορές έχετε μαγειρέψει ένα γιουβέτσι ή ένα μοσχαράκι κατσαρόλας και έχετε την αίσθηση ότι “κάτι λείπει”; Οι ζωμοί είναι τα μυστικά υλικά που […]

Διαβάστε περισσότερα

Posts navigation

Inline
Inline