1. Αρχική
  2. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
  3. Κέικ με πορτοκάλι των 5 λεπτών

Κέικ με πορτοκάλι των 5 λεπτών

  • recipe image cover
  • recipe image cover

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Please follow and like us:

Συστατικά

1½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 βανίλια
* Επιλέξτε τα υλικά που έχετε, και θα βρείτε ευκολότερα τι σας λείπει

Directions

1
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τ' ανακατεύουμε με κουτάλι
2
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄, να διαλυθεί η ζάχαρη
3
Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 2΄-3΄
4
Λαδώνουμε πολύ καλά μία μικρή μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση (γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα)
5
Αδειάζουμε το μείγμα
6
Ψήνουμε στους 170οC, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 40΄, έως ότου μπήγοντας το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας αυτό να βγαίνει πεντακάθαρο