1. Αρχική
  2. Ελληνική Κουζίνα
  3. Κατσικάκι σε σκορδάτη κρούστα αρωματικών

Κατσικάκι σε σκορδάτη κρούστα αρωματικών

Σελιδοδείκτης

PRINT

DELICIOUS

Περιγραφή

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

Ντίνα Νικολάου

Please follow and like us:

Συστατικά

3 – 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
* Επιλέξτε τα υλικά που έχετε, και θα βρείτε ευκολότερα τι σας λείπει

Directions

1
Πλένω και στεγνώνω το κρέας
2
Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού
3
Ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω
4
Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
5
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς
6
Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω το βούτυρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού
7
Αλείφω με αυτό το μείγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα).
8
Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος
9
Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα
10
Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα
11
Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
12
Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες