Blog

5 Μαρτίου 2018

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

“Αναμειγνύουμε το ντρέσινγκ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια”. Αυτή η απλή οδηγία που δίνουμε σε κάθε συνταγή για σαλάτα συχνά αναστατώνει τις νοικοκυρές και τους οικιακούς μάγειρες. Είναι σωστό να βάζουμε τα χέρια μας στο φαγητό; Γιατί να έχουμε σαλατιέρες με κουτάλες ειδικά για το ανακάτεμα των υλικών και να χρησιμοποιούμε τα […]

Διαβάστε περισσότερα

4 Μαρτίου 2018

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Το λεμόνι, πέρα από το να νοστιμίζει το φαγητό μας, μπορεί να αναλάβει και άλλες δουλειές μέσα σε μια κουζίνα. Αυτές είναι πέντε ακόμα ευεργετικές του χρήσεις που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση και μας λύνουν τα χέρια καθημερινά. Η φλούδα: Αν σε μια συνταγή είναι απαραίτητος μόνο ο χυμός ενός λεμονιού, πριν βιαστείτε να […]

Διαβάστε περισσότερα

3 Μαρτίου 2018

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Aπό την Μαρία Αϊβαλιώτη Ο μουσακάς εισέβαλε στην ελληνική κουζίνα χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ, και γρήγορα έγινε ένα από τα χαρακτηριστικά μας πιάτα. Ο Τσελεμεντές, στην προσπάθειά του να κάνει πιο ευρωπαϊκή την ελληνική κουζίνα, αποφάσισε να παντρέψει την ανατολίτικη γεύση της μελιτζάνας και του κιμά με τη γαλλική μπεσαμέλ.  Ο μουσακάς είναι από αυτά τα […]

Διαβάστε περισσότερα

1 Μαρτίου 2018

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη, Ο ζωμός είναι ένα απλό, αλλά μαγικό υλικό αφού με την προσθήκη του στις συνταγές για σάλτσες, σούπες, φαγητά κατσαρόλας ή φούρνου, μέχρι ζυμαρικά και ρύζι, ενισχύει τη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Πόσες φορές έχετε μαγειρέψει ένα γιουβέτσι ή ένα μοσχαράκι κατσαρόλας και έχετε την αίσθηση ότι “κάτι λείπει”; Οι ζωμοί είναι τα μυστικά υλικά που […]

Διαβάστε περισσότερα

24 Φεβρουαρίου 2018

Πόσο αδυνατίζουν οι πράσινοι χυμοί αποτοξίνωσης

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Ποια δίαιτα; Δείτε πόσο αδυνατίζουν οι πράσινοι χυμοί αποτοξίνωσης Όταν τα λαχανικά γίνονται χυμός, το σώμα μας απορροφά καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά. Πιείτε πράσινους χυμούς & δείτε ταχύτατο αποτέλεσμα στο σώμα και την υγεία. Οι δίαιτες έχουν σβήσει! Η νέα μόδα του Χόλιγουντ είναι η αποτοξίνωση. Και ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε τις τοξίνες […]

Διαβάστε περισσότερα

24 Φεβρουαρίου 2018

Δίαιτα: 4 πράγματα που καλό είναι να μην κάνετε ποτέ!

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Ποιά είναι τα κοινά λάθη που κάνουμε όλοι στις δίαιτες;Τι πρέπει να αποφεύγουμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα κάνοντας μια σωστή διατροφή; Όλοι γνωρίζουμε πως στις δίαιτες υπάρχουν τα «πρέπει και τα μη». Προσπαθούμε να τα τηρούμε για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά πολλές φορές πέφτουμε σε παγίδες. Τι πρέπει δεν πρέπει να […]

Διαβάστε περισσότερα

23 Φεβρουαρίου 2018

Το Κοτόπουλο στην Κουζίνα μας

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Tο κοτόπουλο ήταν και είναι απo τις πλέον αγαπημένες τροφές μικρών και μεγάλων. Και γιατί όχι, βέβαια. Είναι θρεπτικό, πλούσιο σε πρωτεϊνες, οικονομικό και εύκολο στο μαγείρεμα. Η γεύση του δεν προκαλεί και συνδυάζεται με πολλά υλικά δημιουργώντας ξεχωριστές γεύσεις. Παραδοσιακές, πρωτότυπες, στον φούρνο ή στην κατσα­ρόλα, το κοτόπουλο είναι ευπρόσδεκτο από όλους μας. Ε […]

Διαβάστε περισσότερα

22 Φεβρουαρίου 2018

Μυστικά για το καθάρισμα και τη συντήρηση των θαλασσινών

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Χταπόδι Αφαιρούμε το στόμα με το  δείκτη μας, τραβώντας το. Γυρίζουμε ανάποδα, τα μέσα έξω την κουκούλα, αφαιρούμε τις ακαθαρσίες και πλένουμε καλά. Μπορούμε να διατηρήσουμε το φρέσκο χταπόδι στη συντήρηση για μια μέρα ή στην κατάψυξη πολύ καλά καλυμμένα για να μην καίγονται από τον πάγο. Γαρίδες Αφαιρούμε το κέλυφος και το έντερο από […]

Διαβάστε περισσότερα

17 Ιανουαρίου 2018

«Τηγανιτά» Ψάρια στον Φούρνο

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Αν δεν τα δοκίμαζα δεν θα πίστευα ότι γίνονται τόσο νόστιμα τα ψαράκια!!! Σαν να είναι τηγανητά !!! Υλικά 1 κιλό γαύρο, αλάτι, ελαιόλαδο. Λαδόκολλα αλεύρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον αλατίζουμε. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και τη λαδώνουμε καλά. Αλευρώνουμε τον γαύρο και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι τα ψάρια. […]

Διαβάστε περισσότερα

17 Οκτωβρίου 2017

Τα μυστικά για ένα τέλειο σαγανάκι

Δημοσιεύθηκε από ΚουζινοΜαγειρέματα

Το σαγανάκι το έχουμε στο νου μας ως μεζέ, ως «εύκολο και απλό» φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, και που μπορούμε να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένας πολύ αγαπημένος μεζές που προτιμάμε συχνά, ενώ αναζητάμε τρόπους να το κάνουμε όλο και καλύτερο! Ένα από αυτά που χρειάζονται προσοχή […]

Διαβάστε περισσότερα

Posts navigation